در حال بارگذاری ...
نگاهی گذرا به جشنواره های تئاتر استانی اردبیل

دوره شانزدهم، «سی پرده عشق»هنرمندان اردبیلی

علیرغم پیگیری های مرکز هنرهای نمایشی و مطالبه هنرمندان و گروههای نمایشی استان، جشنواره تئاتر استانی در اردبیل بدلیل نبود اعتبارات کافی برگزار نشد و در سایه پیگیری های مستمر و مجدانه هنرمندان و گروههای نمایشی و بر اساس طرح پیشنهادی انجمن نمایش استان، متولیان فرهنگ و هنر استان برآن شدند تا همزمان با سی امین سالگرد پیروزی انقلاب انقلاب اسلامی و با هدف معرفی و نمایش آثار فاخر هنرمندان تئاتر استان، جشنواره تئاتر «سی پرده عشق» را برگزار کنند.

به گزارش تئاتر اردبیل، در سال 1387 و علیرغم پیگیری های مرکز هنرهای نمایشی و مطالبه هنرمندان و گروههای نمایشی استان، جشنواره تئاتر استانی در اردبیل بدلیل نبود اعتبارات کافی، همانند استان آذربایجان غربی (در این سال فقط استان های آذربایجان غربی و اردبیل جشنواره تئاتر استانی را برگزار نکردند) برگزار نشد و در سایه پیگیری های مستمر و مجدانه هنرمندان و گروههای نمایشی و بر اساس طرح  پیشنهادی انجمن نمایش استان، متولیان فرهنگ و هنر استان برآن شدند تا همزمان با سی امین سالگرد پیروزی انقلاب انقلاب اسلامی و با هدف معرفی و نمایش آثار فاخر هنرمندان تئاتر استان، جشنواره تئاتر «سی پرده عشق» را برگزار کنند.

فراخوان  این جشنواره ابتکاری در آذرماه این سال منتشر و گروههای نمایشی استان تا هفتم دیماه فرصت داشتند تا آثارنمایشی خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال دارند.

گروههای مختلف نمایشی استان ، 42 متن نمایشی را به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده بودند که هیئت بازخوانی جشنواره (ناصررهنماآذر،  غفورملکی و محمدباقر نباتی مقدم)، متون نمایشی«هنگامه ای که آسمان شکافت»(نصرالله قادری)  و «بـازی»(اصغرنوری )از مشگین شهر، « مچــــــاله»(عدالت فرزانه) از خلخال، «سلاخ»(رضابهشتی) از بیله سوار، «دومرد ­و­ یک ­نیمکت»(چیستا­یثربی) و«جشن»(جواددشتی)از پارس آباد، «کارنامه بندار بیدخش»(بهرام بیضایی) از گرمی و «آن سوی پل (نادرساعی ور)، «حلقه چا»ه(روح الله حبیب زاده)، «­بی پدر»(علی حسن زاده)، «شبح شرقی سگ»(محمودمهدوی)، «به من میگن مکنا»(دان شا)، «آیینه وقت آفتاب»(میرجلیل میرحمیدزاده)، «خاکریزشمالی» (علیرضا حنیفی)، «موش»(حسن دولت آبادی)، «سربه ازای سرنیزه»(ناصح کامکاری)، «خیشخانه»(حسین کیانی)، «شعله ای در هیئت مردی» (محمدسیمزاری) و «خانه ای برای صبوری»(کریم عظیمی ججین) از اردبیل را مورد تصویب قرار داد. در مرحله بازبینی، 13 نمایش در حال تمرین و آماده برای اجرا، مورد بازبینی ناصرجعفری، اتابک نادری و سیدغنی نظری قرار گرفت و با تصویب و تایید این هیئت، هشت نمایش «آن سوی پل»به کارگردانی سید رضی محمودی فخرآبادی، «خیشخانه» به کارگردانی توحیدمعصومی، «سلاخ» به کارگردنی رضابهشتی و« شبح شرقی سگ» به کارگردانی مجیدواحدیزاده از اردبیل، «شعله ای در هیئت مردی» به کارگردانی غریب منوچهری از پارس آباد، «کارنامه بندار بیدخش» به کارگردانی عباس جاهد از گرمی، «بازی» به کارگردانی سعیدمومنی از مشگین شهر و «حلقه چاه» به کارگردانی عبدالرضا عسگری از خلخال با قضاوت و داوری هادی مرزبان، ناصرجعفری و نادرمهدیلو در روزهای 11تا 16 اسفندماه 87 در تالارهای بیضای اردبیلی و شمس عطار اردبیلی به نمایش آمدند.

در مراسم اختتامیه این جشنواره و در بخش موسیقی با تقدیر از فرشید سلامت برای موسیقی نمایش«شبح شرقی سگ»، لوح تقدیر و هدیه نقدی جشنواره به بهرام رجبعلی زاده برای نمایش«آن سوی پل»، گروه موسیقی نمایش«خیشخانه» و ابراهیم امامی  برای نمایش«شعله ای در هیئت مردی» اهداشد.

جایزه بخش طراحی نور و صحنه مشترکا" به عباس جاهد و بابک فاتحی (برای نمایش «کارنامه ی بندار بیدخش»)، غریب منوچهری( برای نمایش«شعله ای درهیئت مردی») و مجیدواحدیزاده (برای نمایش«شبح شرقی سگ») تعلق گرفت.

هیئت داوران در بخش بازیگری مرد، دیپلم افتخار خود را به مجیدواحدیزاده برای بازی در نمایش«شبح شرقی سگ» اختصاص داد و رضا بهشتی بازیگر نمایش«سلاخ» را به عنوان بازیگر دوم معرفی کرد. داور فرمانی و بابک فاتحی بازیگران نمایش های«شبح شرقی سگ» و «کارنامه بندار بیدخش» مشترکا" سوم شدند و محمدرضا خدایی برای بازی در نمایش «شبح شرقی سگ»، لوح تقدیر گرفت.

در بخش بازیگری زن، ژیلا شاهی بخاطر بازی در نمایش«خیش خانه»، دیپلم افتخار و جایزه رتبه اول را به خود اختصاص داد و سولماز ندایی بازیگر نمایش «سلاخ » در جایگاه دوم قرار گرفت .       

الهه زحمتی بازیگر نمایش«خیشخانه» با دریافت لوح تقدیرسوم شد و از المــیرا طاعتی (برای بازی در«خیشخانه»)، لیلاقدیریان(برای بازی در «آن سوی پل») و مریم ندایی(برای بازی در نمایش« شعله ای در هیئت مردی») تقدیر به عمل آمد. در بخش نویسندگی و نمایشنامه نویسی، محمود مهدوی برای نگارش نمایش« شبح شرقی سگ» با دریافت دیپلم افتخار اول شد و رضا بهشتی و محمد سیمزاری برای نگارش نمایش های «سلاخ» و «شعله ای در هیئت مردی» رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.

در بخش کارگردانی، هیئت داوران دیپلم افتخار و جایزه اول کارگردانی را به مجیدواحدیزاده برای کارگردانی نمایش«شبح شرقی سگ »اعطاکرد و توحیدمعصومی و رضا بهشتی را بخاطر کارگردانی نمایش های«خیشخانه» و «سلاخ» مشترکا" به عنوان کارگردانان برتر دوم معرفی کرد. عباس جاهد و غریب منوچهری هم برای کارگردانی نمایش های«کارنامه بندار بیدخش» و «شعله ای در هیئت مردی» مشترکا" سوم شدند.

بیوک جامعی، اکبر فرهیخته، اصغر تقی‌زاده‌شکیبا، علی طالعی، ناصر جعفری، شفیع خلیل‌زاده، خسرو سرداری، نادر مهدی‌لو، حبیب نجف‌لو ، اکبر منصوری، سلیم رحیمی، توفیق کسرایی، غلام قلی‌پور، ولایت خوبدل، احمد پروستان، فضل‌علی درگاهی، جعفر خدابنده‌لو، عادل ناقلی، عظیم اسدی، عزیزالله سرانجامی، صمد واحدی‌زاده، ناصر راهنماآذر، حجت‌الله بابایی، خداوردی خسروی، طاهر حسین‌نژاد، محمد فردین، فاطمه سیمزاری، فریبا مهرزاد، آرزو مهری، شراره هژبری، الهه زحمتی، هستی سلطانی، فرانک و سارا رییس زاده، افسون بیگ میرزایی، زهرا فرضی زاده، المیرا طاعتی، سولماز ملکی، ژیلا شاهی، پروین شایگان، مریم ندایی، فاطمه برمال، مجید واحدیزاده، فرهادقایمیان ، سعید نوریان، اتابک نادری، غفور ملکی، جاوید رخشانی، توحید معصومی، سید رضی محمودی، داور فرمانی، محمد تقی اسماعیلی، بهرام و شهرام پوردنیا، کریم عظیمی ججین، محمد باقر نباتی، محمود مهدوی، احمد مسرت، صفر نمازی، طیبعلی نوری، غریب منوچهری، کاظم جهانگیرزاده، جلال محمدلو، اکبرصباحی، حسن سعیدی، فیروز داو دی  و محمد حسین اجارودی به عنوانپیشکسوتان، مدیران فرهنگی و فعالین تتاتر استان تجلیل شد.            

برگزاری نمایشگاه « سی سال حضور در صحنه » به ابتکار و همت سعیدنوریان از دیگر برنامه های مهم این جشنواره بود. مهمترین ویژگی این جشنواره تجلیل از فعالین تئاتر استان در سی سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و میزان بالای کمک هزینه و ورودیه برای گروه های نمایشی بود که در نوع خود در طی این سالها بی نظیربود .  نکته دیگر حائز اهمیت در برگزاری این جشنواره، عدم حضور گروهها و نمایش های منتخب در مرحله منطقه ای تئاتر کشور بود که مرکز هنرهای نمایشی بدلیل عدم اجرای جشنواره تئاتر استانی برابر شیوه نامه ارسالی از حضور منتخبین این جشنواره درجشنواره منطقه ای ممانعت کرد.

سعیدنوریان/ شهریورماه 96

منبع: کتاب«جشنواره های تئاتر استانی و منطقه ای»نوشته سعید نوریان، انتشارت محقق اردبیلی، سال 1395




نظرات کاربران