در حال بارگذاری ...
سیروس همتی:

هر جشنواره ای در اعتلای تئاتر شهرستان استان و کشور بی تاثیر نیست

سیروس همتی از هنرمندان تئاتر، سینما و تلویزیون که به بهانه برگزاری جشنواره تئاتر استانی ، میهمان هنرمندان و گروههای نمایشی استان اردبیل بود، متعقد است برگزاری هر جشنواره ای در اعتلای تئاتر شهرستان، استان و کشور بی تاثیر نیست.

به بهانه برگزاری بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استانی اردبیل، با  سیروس همتی از هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون به گفتگو نشستیم که چکیده این گفتگو تقدیم حضور عزیزان می گردد.

آقای همتی، شما به عنوان یک چهره نام آشنا در تولید و اجرای آثار نمایشی، برگزاری جشنواره های تئاتری را چگونه ارزیابی می کنید؟آیا بعد از برگزاری 29 دوره برگزاری این رویداد نمایشی در استان های مختلف ، این جشنواره ها توانسته اند در ارتقای تئاتر استان ها موثرباشند؟

بی شک، هر جشنواره ای در اعتلای تئاتر شهرستان، استان و کشور بی تاثیر نیست. بعد از برگزاری 25 دوره جشنواره استانی در اردبیل، واقعیت این است که هنوز آن طور که باید حق مطلب تئاتر استان اردبیل ادا نشده است که البته مهمترین دلایل آن بر می گرددبه مدیریت و سلایق و هنرمندان.

مثل دهه های 70 و 80 ، کمتر شاهد حضور چهره های تئاتر استان ها و شهرستان ها در این روایدهای نمایشی هستیم. چرا این هنرمندان نام آشنا دیگر برای حضور در جشنواره های تئاتراستانی، رغبتی ندارند؟

اینکه چرا بزرگان تئاتر استان ها در این جشنواره ها دیگر شرکت نمی کنند را باید از خودشان پرسید. به نظر بنده، دلیل اصلی این بی رغبتی بزرگان تئاتر، عدم احترام این عزیزان  و حمایت از جایگاه و تجربه آن هاست.متاسفانه بعضی از جوان ها فراموش کرده اند که گذشته تئاتر استان شان را چه کسانی رقم زده اند. همین گذشته ، چراغ راه آینده است.نکته دیگر بر می گردد به عدم حمایت خاص و ویژه مسئوالان و دبیران این جشنواره ها از پیسشکسوتان نام آشنا که البته این هم زیر لوای بودجه است. اگر بودجه کافی باشد، آن طور با بزرگان برخورد می شود که در شان آن هاست.

حذف مرحله بازخوانی و توجه به اجراهای عمومی، چه تاثیری در ارتقای جشنواره های تئاتر استانی از نظر کمی و کیفی داشته است؟

به شخصه، حذف مرحله بازخوانی را مناسب نمی دانم. با توجه به سابقه و پیشینه ام در نمایشنامه نویسی، باور دارم که گروه اجرایی باید به چیزی وقت بذارند که اساسا" درست و چارچوب محکم داشته باشد. با توجه به تعامل موجود میان بازخوان و کارگردان، هیچ موردی و مشکلی به وجود نخواهد آمد.  این تعامل، موجب اعتلای تئاتر خواهد بود.

برای تولید متون نمایشی و نهایتا" تبدیل این متون به نمایش، چه کارهایی هم اداره کل هنرهای نمایشی، هم انجمن های نمایش و هم ادارات کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان ها باید انجام دهند؟

مسابقه تولید متون در حوزه های آیینی، ملی و سنتی(بومی و فولکوریک) و حمایت در تولید و چاپ این آثار برگزیده

تئاتر اردبیل را چگونه می بینید؟

در آستانه یک حرکت یا بهتر بگویم یک جهش است. تئاتر استان اردبیل دو سه سالی است که با رکود همراه بوده است. بدون اغراق اینک در آستانه یک پرش و جهش است.

نظر تان در مورد بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استانی اردبیل؟

نمایش های اجراشده در این جشنواره دارای پتانسیل کافی بودند، تبدیل این قوه به فعل نیازمند حمایت انجمن هنرهای نمایشی است. اکثر کارها، ارزش حمایت برای اجرای عمومی را داشته اند.

و حرف پایانی!

تئاتر استان اردبیل، در دهه های گذشته(در استانی، منطقه ای و فجر و حتی بین المللی) حرف اول را می زد. با حمایت مالی، معنوی و هنری این اتفاق مهم ، قابل تکرار است.




نظرات کاربران